Blog

Enkle tips for din sminke

Uansett hvor mye erfaring man har så kommer det alltid godt med å få noen råd. Det kan være enkle eller de kan være mer kompliserte. Og selv om man har sminket seg i 50 år, så kan det ha kommet nye produkter, eller måter å sminke seg på som gjør det viktig å være oppdatert. En annen ting er at det hygieniske i dette er minst like viktig, noe som ikke alle tenker på hele tiden. I jakten på skjønnhet glemmer man visse ting, tross alt.

Kjenn huden din

Selv om det finnes veldig mange gode sminkeprodukter og veldig mange gode selskap som selger dem, så er det faktisk ikke alle som passer for huden din. Du kan fort vekk bruke en concealer eller foundation som ser veldig fin ut, men som ikke er for huden din i det hele tatt.

Plutselig så våkner du opp med kviser på panna på grunn av et sminkeprodukt du har brukt. Som oftest kan jo det gå bra, men om du har et stort og viktig møte, eller en presentasjon, så er det ikke ideelt om du har en masse kviser på ansiktet som bare gjør deg enda mer usikker og nervøs. Derfor er det veldig viktig å finne noe som ikke irriterer huden din, og som gjør at du kan bruke sminkeprodukter i ro og mak uten å bekymre deg.

Da er det ofte best å prate med noen i et apotek, da butikkmedarbeider i skjønnhetsbutikker ofte ikke har kunnskaper nok om slike ting.

Husk at du kan være allergisk

Du vet sannsynligvis om du er allergisk mot melk eller peanøtter. Men sminkeprodukter kan inneholde ting du ikke har en anelse om at eksisterer. Og det kan få konsekvenser for huden din. Du kan være ekstra følsom for visse ingredienser, og det kan være at det klør, eller at du til og med får rødhet. Er det tilfellet så er det anbefalt å avslutte å bruke produktet umiddelbart.

Det finnes også sminkeprodukter som er spesielt laget for følsom hud. De finner du overalt, og gjør at du ikke får noen negativ effekt på huden din. Noe du naturligvis vil unngå. Det samme gjelder om du for eksempel ikke låner sminkebørster til noen, og om du holder din øyemakeup for deg selv.

Det er ikke for at du skal være egoistisk eller noe sånt, men mer for at det fort vekk kan komme negative reaksjoner på huden etter at noen andre har brukt det samme produktet.  Det er også alltid viktig å fjerne sminken før du legger deg. Og når du først er i gang så bør du også påføre fuktighetskrem før du sover.

Da vil huden få best mulig sjanse til å gjenhente seg før neste dag, og du kan våkne opp med en sunn og frisk hud. Uansett, om du får utbrudd på noen måte så er ikke det verdens ende. Det er ting du kan gjøre for å ordne det, så ikke la det gå altfor mye inn på deg.