Blog

Hva trenger du virkelig når det gjelder innredning?

Er det et spørsmål du har stilt deg selv? Du har kanskje et behov, om enn uforklarlig, om at du vil innrede på nytt. At du vil rive ned det gamle og sette opp det nye. Men hvor er det behovet ditt virkelig ligger? Det er utrolig viktig å klargjøre for seg selv hva man faktisk liker, og ikke bare det som er den seneste trenden. Åpen planløsning er veldig moderne, men det er langt i fra noe som fungerer for alle. Og spesielt ikke for de som er ute etter orden i hjemmet.

Ha en plan

Det er viktig å tilpasse innredningen din etter hva slags menneske du er. Trendy er greit nok, men trender forandrer seg stadig vekk, og det kan hende at du ender opp misfornøyd med det du har gjort etter kort tid. Da er det knappest et alternativ å innrede helt på nytt igjen, med mindre du har veldig mye penger så klart.

Pass på å tenke på helheten. Mange liker for eksempel å ha det lyst og positivt hjemme. Men det bør være en del av en helhet, hvor fargene i hjemmet passer med leilighetens profil. Farger bør matches overalt, og da mener vi ikke at alt skal være hvitt, så klart ikke.

Finn fargen som passer deg

Igjen så nevner vi farge, men det gjør vi med god grunn. For farge er i aller største grad noe som definerer deg, og som forteller om din personlighet. For eksempel, om du skal male et rom i en himmelblå farge, så må du tenke på hvordan det passer med de andre tingene du har i rommet.

Husk at en farge kan se veldig annerledes ut avhengig på hva som er i nærheten av den. En himmelblå farge kan plutselig se mye lysere ut om den har hvite elementer ved siden av seg. Og det kan hende at det er noe du liker, men du må være sikker på at fargepaletten i rommet matcher med det du er ute etter.

Om stilen din er litt «gæren» så for all del, ta helt av. Det gjør det bare gøyere!

Plasseringen av møbler

Dette er veldig viktig i forhold til dimensjonene på rommet og hvordan alt er komponert sammen. Ved å plassere sofaen akkurat riktig så kan man få et rom til å se større ut, selv om det hele har bare å gjøre med en omplassering av en møbel. På samme måte kan en sofa få rommet til å føles mye mindre om du har plassert det på en slik måte.

Dette er et viktig aspekt å tenke på og tenk på bruk i hverdagen. Man skal tross alt levet i en bolig, og selv om man kanskje har lyst til å innrede for fest er det viktigere hvordan den daglige bruken blir. Stilen din blir naturligvis preget av din personlighet, men å tenke mer pragmatisk kan hjelpe deg med å løse mange potensielle floker.

Det bare handler om å klare å tenke på den måten!

Kommentarer er skrudd av for Hva trenger du virkelig når det gjelder innredning?