stiger
Diverse

Slik velger du riktige stiger for dine arbeidsoppgaver

Det er enormt mange arbeidsulykker på stiger, og skal du kjøpe ny stige er det viktig at du kjøper en som matcher arbeidsoppgavene du trenger den til. Faktisk ble det i 2015 rapportert om over 8000 arbeidsulykker, som alle hadde skjedd på ulike stiger. Ulykkene som rapporteres mest er fallulykker hvor personer har falt fra stigen. Mange av dem er forårsaket av folk som står på de øverste trinnene på stigen, eller fordi de har strukket seg etter noe som har vært for langt unna. Begge scenariene lar stigen velte, og dette er situasjoner som skaper noen utrolig upassende arbeidsstillinger. Så pass på at du velger en stige som matcher dine arbeidsoppgaver – kjøpe stige her.

Hvordan øker jeg sikkerheten i arbeidet mitt med stiger?

Så nå spør du kanskje deg selv, hvordan sørger du for at du kan jobbe trygt når du jobber på stiger? Og svaret er egentlig at du må velge den laveste stigen du kan komme til hvor du samtidig kan nå de tingene du trenger å oppnå. Dette er fordi jo høyere stigen er, jo høyere opp står du, og jo farligere vil arbeidet du utfører være. Velger du for eksempel en høy stige med 2 ben, vil du utsette deg selv for mer fare enn om du kjøper en lavere trappestige eller wienerstige, som begge er tryggere fordi de har 4 bein. Denne typen stiger er bra blant annet hvis du skal male en vegg innvendig eller hvis du skal plukke de øverste fruktene fra frukttreet. Uansett hvilken stige du velger, er det imidlertid en idé å ha en å holde seg i dersom du trenger mer enn 2-3 trinn opp på den. Og dette gjelder spesielt hvis du trenger å bruke stiger på en ujevn overflate.

Gode ​​råd for bruk av stiger

Hvis du vil være helt sikker på at stigene dine er på topp når du jobber med dem, kan du følge disse gode tipsene før du begynner å jobbe:

  • Sjekk at stigene dine er i orden før du går opp på dem. Dermed oppdager du på forhånd om det skulle være noen trinn som er ustabile og som må skiftes ut.
  • Sørg alltid for at stigen din er plassert på et jevnt underlag slik at den er stabil og sikker når du går opp på den.
  • Du kan med fordel ta på deg sklisikre sko.
  • Forhold kun til 1 person på stigen om gangen.

Dette er bare noen av de mange tipsene vi kan gi deg som jobber mye med stiger. Ønsker du å bli smartere eller lese mer om de ulike modellene, kan du ganske enkelt følge linken øverst i artikkelen – her har du også muligheten til å kjøpe din nye stige.

Kommentarer er skrudd av for Slik velger du riktige stiger for dine arbeidsoppgaver