Forbrukslån
Blog

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån gitt til forbrukere for å finansiere bestemte typer utgifter. Et forbrukslån er med andre ord enhver form for lån som gis til en forbruker av en kreditor. Lånet kan være sikret (støttet av låntakerens eiendeler) eller usikret (ikke støttet av låntakerens eiendeler).

Forbrukslån

Typer forbrukslån

  • Boliglån: Brukes av forbrukere til å finansiere kjøp av hus
  • Kredittkort: Brukes av forbrukere til å finansiere daglige kjøp
  • Billån: Brukes av forbrukere til å finansiere kjøp av kjøretøy
  • Studielån: Brukes av forbrukere til å finansiere utdanning
  • Personlige lån: Brukes av forbrukere til personlige formål

For kvalifiserte låntakere tjener forbrukslån en rekke formål og er avgjørende for å hjelpe dem med å finansiere livet sitt.

Sikret vs. usikret forbrukslån

Forbrukslån med sikkerhet er lån som er dekket med sikkerhet (midler som brukes til å dekke lånet i tilfelle låntaker misligholder). Sikrede lån gir vanligvis låntakeren større mengder finansiering, lengre nedbetalingstid og lavere rente. Ettersom lånet er dekket av eiendeler, reduseres risikoen som utlåneren står overfor. For eksempel, i tilfelle låntakeren misligholder, vil långiveren være i stand til å ta over eiendeler med sikkerhet og likvidere dem for å tilbakebetale det utestående beløpet.

Forbrukslån uten sikkerhet er lån som ikke har sikkerhet. Usikrede lån gir vanligvis låntakeren en begrenset finansieringsmengde, en kortere nedbetalingstid og en høyere rente. Siden lånet ikke er dekket av eiendeler, står långiveren overfor økt risiko. For eksempel, i tilfelle av låntakers mislighold, kan det hende at långiver ikke er i stand til å få tilbake det utestående lånebeløpet.

Finn det beste tilbudet

Det er viktig å se på alle mulighetene du har når du søker om lån. Et forbrukslån kan altså brukes til veldig mye, og du trenger ikke nødvendigvis å fortelle långiveren om hva du vil ha pengene til. Men det betyr ikke at du bør låne penger uten å tenke nøye gjennom det. Du bør ha en plan for hva du behøver pengene til, og ikke minst en plan for tilbakebetaling. Unngår du å gjøre det, uansett årsak, så kan det hende at du vil slite mer enn du vil like, og mer enn du tror.

Først og fremst er det viktig å finne et forbrukslån som gir deg gode vilkår. Derfor bør du ta en titt på lenken vi har lagt til, som fører deg videre til Swiftbanker. Det er ikke denne siden i seg selv som eventuelt gir deg lån, da den heller fungerer som en sammenligningsside. Det betyr at den samler sammen lånetilbud fra flere forskjellige tilbydere, hvor du til slutt bestemmer hvilken du vil velge. Da kan du i ro og mak se gjennom vilkårene som tilbys, renten og lignende, før du bestemmer deg. 

Det er naturlig nok enklere å få alle tilbud på et og samme sted, hvor du kan sammenligne på en bedre måte. Om det er et forbrukslån du er ute etter kan det godt hende at Swiftbanker kan hjelpe deg med å finne det beste tilbudet. SÅ hvorfor ikke ta en titt på hva som finnes der?